Bali Landih Ashram

P1080159Detox, yoga och meditation på magiska Bali

Kom med på en fantastisk yogaresa (både i det yttre och det inre) till det magiska Bali! Den perfekta ön för att dyka djupare in i meditation och yoga.

2013-07-10 08.27.06Vi bor på det vackra Landhi Ashram. Ashram betyder en plats där man kan utöva andlighet i avskildhet och lugn – stämmer fantastiskt bra på den här platsen.

Landih Ashram ligger mitt på Bali uppe i bergen, nära Mount Batur, 1100 m över havsytan och med en sval och behaglig temperatur på mellan 20-26 grader. Ashramet är i enkel standard och drivs av en fantastiskt välvillig familj som gör allt för att sina gäster ska ha det bra som möjligt.
Landih Ashram ligger ca en timma från en större stad och även långt från stranden så under själva yogaveckan är det inte tänkt att man ger sig iväg på egen hand. Vi anordnar några spännande utflykter som ingår i programmet. En del av upplevelsen, detoxen
och yogaveckan är att varva ner och känna ett inre lugn sprida sig. När man sedan har haft denna upplevelsen kan man i sin andra vecka på Bali turista, shoppa och åka till stranden.

P1070989Rummen på Landih Ashram är byggda i en naturlig, traditionell stil. Vissa av rummen är en liten hyddliknande bostad. Det är rum i enkel standard med direkt närhet till naturen. Några av rummen har badrum på rummet, men dom flesta har badrummet separat utanför. Det finns myggnät på alla rum. Det är enkelt men rent och fräscht. Mjuka vackra dalgångar böljar fram genom glittrande gröna landskap. Du har närheten till naturen hela tiden omkring dig som man så ofta har i de varmare delarna av Asien.

Programmet

Programmet innehåller yogapass, meditation, föreläsningar, utflykter, hälsosamma måltider, massage, några få gruppaktiviteter och egen tid för avkoppling och återhämtning.

P1070977Yogastilen är lugn och ger närvaro, energi och djup avslappning. Vissa av yogapassen är fokuserade på rörelser som hjälper kroppen att rensa ut slaggprodukter. Vi har två yogapass varje dag, ett på morgonen och ett på eftermiddagen. Varje pass avslutas med meditation.

Detox och Rawfood

Varje dag börjar vi med en härlig detox procedur med citronvatten och andning där vi helt byter ut all luft i lungorna och rensar både kropp och sinne. Maten under veckan är helt vegetarisk och består till största delen av frukt, nötter, grönsaker och fullkornssädesslag så att du alltid känner dig mätt och belåten. Kosten är även helt yogisk eller sentient som det också kallas. IMG_9890Detta är en kost som har framarbetats av yogis under många tusen år och utesluter lök, vitlök, svamp och ägg. För en bra detox effekt utesluter vi  alla “vitvaror” som vitt socker, mjölk och även all form av vete och gluten. Den enda mejeriprodukten under veckan är en god hemmalagad yoghurt. Vi kommer även att prova på Rawfood ett par rätter.

Vi detoxar även genom att gå och lägga oss tidigt, träna för dom som har lust på det och skölja munnen med sesam olja innan tandborstningen på morgonen enligt ayurvedisk läkekonst och utrensning. Flera av yogapassen är också utformade för att rensa ut slaggprodukter och rensa lymfsystemet. Varje yogapass avslutas med en självmassage för att förbättra och stärka vårt lymfsystem och ge lyster till vår hud.

Stanna lite längre..

_MG_9908Om du tycker det är långt att åka till Bali och bara stanna en vecka finns det möjlighet att stanna längre. Du kan stanna kvar på Landih Ashram till och med måndagen efter yogaveckan. En extranatt och tre mål mat på Landih Ashram kostar 400 kr. Därefter kan du åka ut till en liten paradisö (Gilli Air) utanför Bali. Vi kan också hjälpa till att ordna boende på ett mysigt litet hotell i Ubud som vi har god kontakt med.

För att åka med ut till paradisön, Gilli Air betalar du 2500 kr. Transport, båttur, hotell i två nätter och frukost ingår. Om du vill stanna kvar ett par dagar extra på ön så betalar du ca 500 kr per natt. Extranätter på ön kan arrangeras på plats.
Yogaveckan avslutas på lördag kväll och på måndag morgon åker vi ut till paradisön. På söndagen kan man antingen stanna kvar på Landih Ashram eller göra utflykter därifrån.

2013-07-11 10.26.08Här är några av de utflykter som vi kan hjälpa dig att anordna antingen på lördagen innan yogaveckan eller på söndagen efter yo
gaveckan. Dessa kan beställas och anordnas på plats.Utflykterna och aktiviteterna ligger på mellan 200 till 500 kr per utflykt.

1. Utflykt till Besakih Templet (Stora Moders Templet på Bali), Tenganan Traditional Village och eftermiddagen på White Sand Beach.

2. Bestiga Mount Batur. Det är ett 1700 meter högt vulkanberg. Då åker du från ashramet klockan 3 på morgonen och möter soluppgången och en helt fantastisk utsikt uppe på toppen. Där får du frukost innan du börjar nedstigningen och du kan sedan avsluta utflykten med ett besök i de varma källorna.

2013-07-11 03.40.553. Heldagsutflykt till Ubud. Här kan du besöka några av de mysiga Rawfood Restauranger som finns. Eller uppleva en yogaklass på Yogabarn eller Radiantly Alive, berömda yogaställen i Ubud. Du kan också få en massage, gå på spa eller bara flanera omkring i Ubud.

4. Matlagningskurs/Rawfoodkurs. Vi anordnar en halvdag där du får lära dig laga traditionell balinesisk mat och även prova på att göra Rawfood mat. Denna kurs anordnas på Landih Ashram.

 

Utflykter och aktiviteter under yogaveckan

– Traditionell Balinesisk massage i 1 h (ingår)

– Bad i varma källor vid vulkanberget Batur och lunch i bananblad (ingår)

– Heldag till Ubud. Besök på Holy Water Temple och Monkey Forest. Vi äter lunch på Sari Organic, en ekologisk restaurang som ligger helt fantastiskt mitt ute bland risfälten, under eftermiddagen spenderar du ett par timmar på egen hand i Ubud.  (ingår)

(Programmet kan innehålla vissa förändringar beroende på väder och andra lokala omständigheter, dock utan att programmets karaktär förändras.)

Här nedan ser du en slideshow från våra senaste Baliresor!