Bali

Kom med på en fantastisk yogaresa (både i det yttre och det inre) till det magiska Bali! Den perfekta ön för att dyka djupare in i meditation och yoga.

Vi bor på det vackra Santi Mandala Villa and Spa. Ett utsökt hotell i närheten av Ubud som har ett lugn och en ro som sprider sig överallt i kropp och själ när man vistas där. Genom Santi Mandala rinner det en liten flod så man hör ljudet av porlande vatten när man yogar. Boendet är i dubbelrum i vackra Balinesiska villor. Varje villa har eget badrum med dusch och ibland med öppen himmel! På Santi Mandala finns även en stor pool som man kan hänga vid de lediga stunderna då vi inte yogar, har workshops eller är på utflykt. På Santi Mandala finns även ett SPA där du kan få dig en härlig massage, pedikyr eller ansiktsbehandling. Personalen på Santi Mandala är otroligt vänlig och hjälpsam och står till förfogande för allt du behöver.

Yogaveckan är designad så att man skall kunna slappna av, komma ner i varv och riktigt återhämta sig och få ny energi. Lugn och energigivande yoga, massage, behagligt boende, detox varje morgon, meditation, bra mat, allt bidrar till en helhetsupplevelse utöver det vanliga. Vi anordnar några spännande utflykter som ingår i programmet. Det är inte tänkt att man under själva yogaveckan ger sig iväg på egen hand utan att man istället hittar “baravarandet” och upplever detoxen och yogaveckan och att man varvar ner och känner det inre lugnet sprida sig. När man sedan har haft denna upplevelsen kan man i sin andra vecka på Bali turista, shoppa och åka till stranden.

Programmet

Programmet innehåller yogapass, meditation, föreläsningar, utflykter, hälsosamma måltider, massage, några få gruppaktiviteter och egen tid för avkoppling och återhämtning. Yogastilen är lugn och stilla och ger närvaro, energi och djup avslappning. Vi har två yogapass varje dag, två timmar på morgonen och två timmar på eftermiddagen. Varje pass avslutas med meditation.

Detox

Varje dag börjar vi med en härlig detox procedur med citronvatten och andning och sång där vi helt byter ut all luft i lungorna och rensar både kropp och sinne. Maten under veckan är helt vegetarisk och består till största delen av frukt, nötter, grönsaker och fullkornssädesslag så att du alltid känner dig mätt och belåten. Kosten är även helt yogisk eller sentient som det också kallas. Detta är en kost som har framarbetats av yogis under många tusen år och utesluter lök, vitlök, svamp och ägg.

För en bra detox effekt utesluter vi  alla “vitvaror” som vitt socker, mjölk och även all form av vete och gluten. Den enda mejeriprodukten under veckan är en god hemmalagad yoghurt. Vi detoxar även genom att gå och lägga oss tidigt, träna för dom som har lust på det och skölja munnen med olja innan tandborstningen på morgonen enligt ayurvedisk läkekonst och utrensning. Flera av yogapassen är också utformade för att rensa ut slaggprodukter och rensa lymfsystemet. Varje yogapass avslutas med en självmassage för att förbättra och stärka vårt lymfsystem och ge lyster till vår hud.

Ett par dagar med strand och bad på ön Lembongan

Om du tycker det är långt att åka till Bali och bara stanna en vecka finns det möjlighet att stanna längre. Du kan antingen stanna kvar på Santi Mandala där du har gratis transport till och från Ubud eller åka med ut till paradisön, Lembongan.  Transport, båttur, hotell i två nätter och frukost ingår. Yogaveckan avslutas på lördag kväll och på måndag morgon åker vi ut till paradisön och kommer tillbaks på onsdag eftermiddag. På söndagen kan man antingen stanna kvar på Santi Mandala eller göra utflykter.

Utflykter under yogaveckan som ingår i priset 

– Heldag till Ubud. Besök på Holy Water Temple och Gunung Kawi Temple. Vi äter lunch på Sari Organic, en ekologisk restaurang som ligger helt fantastiskt mitt ute bland risfälten, under eftermiddagen spenderar du ett par timmar på egen hand i Ubud.

 – Lerbad på Santi Mandala. Vi får smörja in hela kroppen med lera, låta det torka och sedan skölja oss under vattenfallet på Santi Mandala. En underbar upplevelse för kropp och själ. Huden blir silkeslen efteråt och du känner dig stärkt och frisk.

Utflykter som man kan välja till

Här är några av de utflykter som vi kan hjälpa dig att anordna antingen på lördagen innan yogaveckan eller på söndagen efter yogaveckan. Dessa kan beställas och anordnas på plats.

 – Bestiga Mount Batur. Det är ett 1700 meter högt vulkanberg. Då åker du från hotellet klockan 2.30 på morgonen och möter soluppgången och en helt fantastisk utsikt uppe på toppen. Där får du frukost innan du börjar nedstigningen och du kan sedan avsluta utflykten med ett besök i de varma källorna. Ca 550 000 IDR

 – Matlagningskurs/Rawfoodkurs. Vi anordnar en halvdag där du får följa med till den traditionella marknaden och köpa ingredienser och sedan får du lära dig laga traditionell balinesisk mat.

(Programmet kan innehålla vissa förändringar beroende på väder och andra lokala omständigheter, dock utan att programmets karaktär förändras)