Jamaica

 Body, Mind, Soul Yoga på Jamaica

5-12 maj, 2013

Boka innan 15 februari och få en behandling/coaching/privatklass till ett värde av 800 kr gratis! Se valmöjligheterna längst ner på sidan.

SISTA BOKNINGSDAG 1 MARS!

Det är en glädje att kunna inbjuda till denna annorlunda och exotiska resa till Jamaica. Följ med på en resa fylld med rytm, färg och äventyr. Där du samtidigt hittar inre stillhet och djupt lugn.

Vi bor på Frenchman’s Cove Resort som ligger nära Port Antonio på Jamaicas nordöstra del. Vi bor i “villas”, små typiska Jamaican stenhus med två eller tre bäddrum i varje hus.

Frenchman’s Cove Resort har sin egna privata strand med vit strand och ett litet vattenfall med en flod som ringlar sig ner mot havet. Här kan vi göra yoga eller du kan spendera din dag med en god bok och härliga bad. Frenchman’s Coves strand sägs vara den finaste stranden på hela Jamaica. På kvällen serverar personalen typiska Jamaicanska rätter och delikatesser nere på stranden.

Villorna ligger utspridda med en minuts gångväg från stranden. Varje villa har gott om plats med bäddrum, ett vardagsrum och ett litet pentry. Dom säger att Drottning Elizabeth har bott här en gång i tiden!

 

Under veckan gör vi yoga, meditation, detoxar och äter gott, åker på utflykter och har spännande workshops för Body, Mind, Soul. Läs mer om programmet här. En stor del av Joyful Journeys koncept är även att ta det lugnt och ge tid till självreflektion, personlig utveckling och att komma i närmare kontakt med sig själv.

Det finns gott om aktiviteter att pröva på om tiden räcker för det eller om man vill stanna kvar ett par dagar extra. Efter att man har slappnat av på stranden kan man också ge sig ut att segla, åka vattenskidor, vindsurfa eller åka ut på en bambuflotte tur.

Vår värd och yogalärare på Jamaica – Didi Ananda Ragamaya

På denna resan är vi riktigt lyckligt lottade och väldigt glada över att få starta ett samarbete med Didi Ananda Ragamaya. Hon är en extremt duktig och vältränad yogalärare inom flera olika traditioner. Hon är även en mycket inkännande och fin livscoach och en fantastisk musiker.

Under den här resan blir du guidad i yoga och meditation av två “Didis” – erfarna och dedikerade lärare. Didi är både ett namn och en titel och betyder “äldre syster”. Didi Ananda Ragamaya har bott och arbetat i Jamaica i mer än tio år och hon blir vår guide på utflykterna runt ön, men även på din alldeles egna inre speciella resa under veckan.

Didi kommer ursprungligen från Storbritanien och har varit en yogisk nunna med Ananda Marga sedan 1990. Hon brinner för att göra en positiv och meningsfull skillnad i världen genom hennes yoga, hennes musik och glädjen att leva! Hon har också tränat Synergy Yoga, Iyengar Yoga, Shivananda och Ashtaunga. Hon har delat med sig av sin kunskap alltifrån Fjärran östern, Indien, Europa, USA och Central Amerika och är nu baserad i Jamaica där hon driver en ideell förening för kvinnor och barn. Hon fortsätter att sträva efter att  beröra människors hjärtan och sprida livskvalitet genom  yoga, meditation, hjälp till bättre hälsa, olika träningar och välgörenhetsarbete.

Utflykter under veckan

Somerset Falls (ingår) är en av de platser som bara skall besökas. En underbar plats att koppla av på, se den Jamaicanska naturen och ta en skön simtur. Området var ockuperat av spanska bosättare för över 400 år sedan och många av de ursprungliga akvedukter och dammar som byggts av dem är fortfarande synliga i dag. Det otroliga Sommerset vattenfallet är dolt inne i regnskogen, där Daniels floden störtar ner genom en smal klyfta. En fantastisk samling av exotiska fåglar kan ses runtom vattenfallet.

Besök till Port Antonio hamnområde (ingår) Vi gör ett besök till Port Antonio, en spännande stad som ligger i närheten av där vi bor. Där kan vi promenera mellan frukt marknaderna och längs de två livfulla hamnarna i Port Antonio. Strandpromenaden i trä följer stranden, och du kan spatsera i solen, titta på båtar, ta en glass vid en av de alla  restauranger som finns där eller ta ett dopp vid den vita sandstranden.

Reach Vattenfall / Rafting / Vandring (350 kr) ligger en halv kilometer från fiskebyn Manchioneal. Reach vattenfall är en av de mest spektakulära naturliga vattenfall som Jamaica har att erbjuda. Vissa skryter om att fallen är mer spektakulära än de populära Dunns River Vattenfallen i Ocho Rios. Det är en oförstörd skönhet inbäddat i en mycket lugn och exotisk miljö omgiven av regnskog.
Vattnet är kristallklart och landskapet består av hängande vinrankor och bambu och det hisnande fallet är helt spektakulärt. Det är svalt, uppfriskande och djupt. Njut av kaskaderna som faller ner mellan djupa raviner och exotiska växter.

Reach Vattenfall har varit en inspelningsplats för många filmer. Poolen nedanför de huvudsakliga fallen användes som bakgrund i Tom Cruise-filmen, “Cocktail”. Under utflykten finns det chans för forsränning och vandring. Detta är din utflyktsdag och du bestämmer hur du vill spendera din dag, bara koppla av vid fallen eller vara mer aktiv med vandring och forsränning. Vi tar en picknick med oss som lunch och är ute hela dagen.

 

Tillägg under resan

(behöver inte beställas innan utan kan även bokas på plats)

Reiki

Reiki är en mjuk healing teknik från Japan som kan hjälpa dig att minska stressen, få optimal avkoppling och samtidigt främja läkning. Reiki även harmoniserar och möjliggör kroppens “inre visdom att hitta ett större välbefinnande och lugn”

Yumeiho

En japansk holistisk terapi som liknar en kombination av akupressur massage och gemensam massage. Yumeiho anpassar kroppen, stärker och förbättrar den allmänna hälsan, harmoniserar och stärker immunförsvaret, släpper spänningar och får dig att må bra!

Transformational Life Coaching

Life Coaching kan hjälpa dig på din resa så att du kan leva i din fulla potential och skapa ett harmoniskt liv! Oavsett om du är vid ett vägskäl, känner dig förvirrad eller bara behöver lite extra stöd för att kliva in i vad du drömmer om, så kan det utrymme som skapas i en session ge dig en plats av helhet och frihet.

Personlig Yoga 

En fantastisk möjlighet att få stöd till att utveckla sin egen yoga utövning.  Tillsammans skapar vi en utövning som  ger energi och avslappning och som riktar sig till dina specifika fysiska, mentala och känslomässiga behov. Denna kan du sedan ta med dig hem och använda som din dagliga yogarutin.