Kroatien

2013-04-24 07.02.39Medicinsk yoga och detox på Kroatiens solkust

27 april till 4 maj, 2014

En fantastisk yogaresa där vi upplever det spännande Kroatien. Vi åker till ön Brac som ligger utanför Split. Ön är fylld med fikonträd och olivlundar och har flera fina stränder. Bland annat stranden Bol som är världskänd.

Vi bor i ett stort charmigt hus i den lilla byn Movica som ligger på öns norra del. Huset har flera stora rum med trevliga altaner och en fantastisk utsikt över havet. Ett ställe där du riktigt kan känna dig som hemma och känna hur du slappnar av och släpper alla “måsten”.

Yogarummet har storaIMG_0027 fönster så att du kan se ut över havet när du yogar. Ett av syftena med denna resan är att ge både kropp, själ och sinne en “helrenovering” genom detox, yoga och medveten avslappning som laddar batterierna inför vintern.

Under veckan praktiserar vi Ananda Marga yoga blandat med Medicinsk Yoga. Läs mer om den nedan. All mat är vegetariskt hemmalagad och är en yogisk sattvisk detox kost. Maten som vi äter har också en detoxande effekt. Allt vitt socker, mjölk produkter (förutom yogurt och lite smör) och allt vete är borttaget. Varje morgon gör vi en detoxprocedur som hjälper dig att rensa ut slaggprodukter.

IMY_Educated_MediYogaMedicinsk Yoga

IMG_0152Under veckan praktiserar vi Medicinsk Yoga både morgon och kväll. Didi är utbildad instruktör i MediYoga på IMY, Institutet för Medicinsk Yoga. Efter många år av forskande har man nu startat med MediYoga på ett antal kliniker runt om i Sverige och även på Södersjukhuset i Stockholm och hjälpt tusentals patienter främst med huvudvärk, hjärt och kärl sjukdomar, diabetes och mycket annat. Läs gärna mer om MediYoga och forskningen på MediYoga här.

Utflykter under veckan

Heldags utflykt på ön (350 kr, betalas på plats) 

2013-04-23 09.14.15Museet i byn Skrib berättar ön Brac historia och vi får en inblick i historien och kulturen. Andrea berättar livfullt och guidar oss genom museet och historien av ön Brac. Vi besöker även en ekologisk farm där vi får en rundvisning och får smaka på inhemska produkter och där det även finns chans att köpa med sig hem spännande hemgjorda sylter, tvålar och ekologiska fikon bland annat. Efter det blir det besök på en charmig restaurang där dom lagar sin mat från hemodlade grönsaker. På vägen hem besöker vi Vidova Gora, ön Bracs högsta punkt och det blir även ett besök på den världsberömda stranden Bol.

Drakgrottan (ingår) 

Den kallas drakgrottan eftersom det finns en relief med en drake på inne i grottan. Grottan är 20 meter lång och indelad i fyra delar. Den har verkat som tempel och boning för glagolitisk2013-04-25 12.45.42a präster. Grottan kan inte besökas utan guide så Zoran ger oss en guidning längs den ganska branta stigen upp till grottan och efter det runt inne i grottan och delar med sig av den spännande historien som finns där.