Mat, Hälsa och Detox

God och Bra Mat

På Joyful Journeys resor strävar vi efter att ge dig en härlig smakupplevelse vid varje måltid. All mat är vegetarisk och tillagad enligt yogisk kost.

Vi använder i största mån ekologiskt och närproducerat. Vi undviker vitt bröd, socker och de flesta mjölkprodukter förutom yoghurt. Vi serverar mycket frukt och grönt samt bra proteiner i form av nötter, bönor, tofu och proteinrika grönsaker. Denna kost ger en detox effekt på vår kropp. Kaffe finns dock med på alla resor för dem som vill ha det. Läs mer om en sentient (yogisk) kost här.

Hälsa

Du lär dig om hälsa och hur du själv kan stimulera din läkande kraft på olika sätt, bland annat om hur mat och hälsa hänger ihop. Med dig hem får du dagliga grundläggande övningar för bra hälsa och tips för ett långt och hälsosamt liv!

Detox – Qi Cirkel

Varje morgon stiger vi upp tidigt för att uppleva den friska och gnistrande morgonenergin. Vi gör då en detox procedur för att stärka och rena kroppen på slaggprodukter och rena våra lungor.

Vi startar morgonen med andningsövningar, sång och rörelser i det fria vilka ger en ordentlig urrensning och detox till kroppen. Vi dricker också varmt citronvatten som rensar ut tarmarna och gör vårt system mer basiskt. Genom dessa övningar tidigt på morgonen tillvaratar vi den underbara morgonenergin som är så stärkande för vår hälsa och rensar ur vår kropp.

För att stärka kroppen, få en god vila och en god natts sömn går vi tidigt till sängs.