Om Didi

Januari år 2000 dedikerade Didi Ananda Samprajina  sitt liv till att bli yoganunna och meditationslärare inom den världsomspännande organisationen Ananda Marga. Målet är att skapa en bättre värld genom service och medmänsklighet samt att lära känna sin inre natur och djupaste jag genom meditation. Läs mer om Ananda Marga här.

Hon genomgick en intensiv träning i Småland och senare Indien under nästan fem års tid, då hon hade mycket lite kontakt med omvärlden, studerade yogisk filosofi samt praktiserade yoga och meditation 6-7 timmar per dag.

Sedan hon blev klar som yoganunna har hon undervisat i yoga och meditation runt om i världen, bland annat i Taiwan, Ryssland, Kalifornien, Malta, Borneo och Bali. Hon har även startat upp och drivit olika välgörenhetsprojekt i olika länder.
 
Mellan 2014 och 2020 levde Didi på Bali och byggde tre byggnader som nu är ett stort Ananda Marga projekt på Bali. En av byggnaderna blev en eftermiddagsskola som Didi fortfarande är med och driver genom bland annat svenska skolfaddrar. Där får barnen lära sig engelska och får därmed en chans till ett bättre liv. Du kan läsa mer om skolan här.
 
De senaste 10 åren har Didi haft yogaresor till Bali och Borneo och även runt om i Europa. Överskottet från yogaresorna används för att utveckla dessa välgörenhetsprojekt. Genom att delta på Didis Yoga är du alltså med och stöttar Ananda Margas välgörenhetsarbete.
 
Nu bor Didi i Skåne, 30 min utanför Malmö, där hon undervisar i yoga, meditation och har en del spännande projekt i startgroparna.
 
Hon är även utbildad skådespelare och clown och nuförtiden kallar hon sig en “kosmisk clown”. Innan Didi valde att viga sitt liv till meditationsnunna inom Ananda Marga, utbildade hon sig under tre år i Danmark och USA i clown och fysisk teater. Detta ligger nu i grunden i all undervisning och gör hennes kurser roliga och inspirerande. Många av deltagarna har uttryckt att dom känner sig trygga att bli ledda av Didi och kan därför slappna av ett snäpp djupare. Samt att dom upplever att yogaeventen är fyllda av värme och kärlek.
 
  • Ananda Marga Yoga och Meditationslärare genom Ananda Marga Pracharaka Samgha – 5 års intensivutbildning
  • Certifierad Yogaterapeut för Kaoverii Kristine Weber hos Subtle Yoga YA E- 500RYT
  • Certifierad Yogalärare genom Ananda Marga Yoga Teachers Training YA 200 RYT
  • Diplomerad instruktör i MediYoga genom Institutet för Medicinsk Yoga Stockholm
  • Certifierad Yinyogalärare för Sebastian och Murielle Pucelle hos With-Yin Yoga
  • Certifierad Enneagram Coach I Köpenhamn


Yoga med Didi och Joyful journeys Yogaresor startade 2010 och är ett service projekt inom Ananda Marga. Målet är att visa fördelarna med yoga, meditation och bra mat genom att uppleva en både yttre och inre förändring på en djup nivå under sin yogaupplevelse. Vårt mål är även att stötta och ge hjälp till kvinnor och barn. All vinst går till att stödja välgörenhetsarbete inom Ananda Marga.