Hjälpverksamhet

En viktig del av Ananda Marga yoga är “service” och medmänsklighet. Det handlar om känslan att vi alla hör samman och att vi behöver ta hand om och stötta varandra för att alla skall må bra. Mänskligheten ses på som en större familj där alla rör sig framåt tillsammans med stöd från varandra. 

Joyful Journeys yogaresor som Didi drev under många år startades bland annat för att vara ett insamlingsprojekt som stöttar olika Ananda Marga välgörenhetsprojekt. Joyful Journeys har stöttat mödravårdskliniker i Nigeria genom föreningen Hearts2Africa som har sitt säte i Göteborg. För närvarande går en del av inkomsten från resorna och yogan till att utveckla Ashtaungika Center på Bali.

Ashtaungika Center är som ett kunskapens hus i en liten by på Bali där barn och vuxna samlas för att vara tillsammans och lära sig nya saker. Där finns Kupu Kupu School som är en skola där barnen får lära sig engelska vilket ger dom möjlighet till bättre jobb och en bättre framtid. Ashtaungika har även gratis yoga för både barn och vuxna vilket ökar deras allmänna välmående både på ett fysiskt och ett mentalt plan.

Ashtaungika Center och Kupu Kupu School är även ett ställe för social gemenskap där barnen kommer in och gör sina läxor, får hjälpa till med nya projekt eller bara hänga och ha det bra. Vi erbjuder det som lokalbefolkningen vill ha och är nyfikna på men på grund av fattigdom eller brist på möjlighet inte kan få tillgång till. Aktiviteterna på centret är gratis för deltagarna och därför behövs det bidrag till omkostnaderna på centret.