Upplägg

Varje dag deltar du i två timmars yoga och meditation både morgon och kväll. Yogapassen innehåller yoga rörelser (asanas) , yogadans, självmassage, och guidad djupavslappning. Yoga påverkar både körtelsystemet och nervsystemet vilket leder till en balanserad hormonproduktion och vidare till god hälsa för kropp och själ. Kropp, sinne och själ påverkas på en djup nivå genom kombinationen av rörelse, andning och intention.

Meditation

Under veckan introduceras du stegvis till att meditera. Det finns möjlighet för personlig vägledning i meditation av erfarna meditationslärare. Att utöva meditation leder till ett tillstånd av lugn, fridfullhet och välmående. Framförallt är meditation en resa till ditt inre och den oändlighet som du kan finna inuti dig själv. Vi utövar en mycket gammal form av tantrameditation som är fokuserad på djup inre transformation. Detta är alltså inte den nya form av tantrameditation som har blandats ihop med sex. Vi använder mantra, visualisation och andning för att utveckla och träna sinnet.

Mat och Hälsa

På Joyful Journeys resor strävar vi efter att ge dig en härlig smakupplevelse vid varje måltid. All mat är vegetarisk och tillagad enligt yogisk kost. Vi använder i största mån ekologiskt och närproducerat. Vi undviker vitt bröd, socker och de flesta mjölkprodukter förutom yoghurt. Vi serverar mycket frukt och grönt samt bra proteiner i form av nötter, bönor, tofu och proteinrika grönsaker så långt det går beroende på vilket land vi är i. Denna kost ger en detox effekt på vår kropp. Kaffe finns dock med på alla resor för dem som vill ha det. Vår kropp har en inneboende läkande kraft som stimuleras genom olika terapier  tex, läkande dieter, träning, massage, örter och mycket mer. Du lär dig om hälsa och hur du själv kan stimulera din läkande kraft på olika sätt, bland annat om hur mat och hälsa hänger ihop. Med dig hem får du dagliga grundläggande övningar för bra hälsa och ett par tips för ett långt och hälsosamt liv!

Qi-Cirkel – Detox

Vi startar morgonen med en Qi-Cirkel. Det är en reningsprocedur som består av citronvatten, renande andningsövningar samt mantrasång och rörelser i det fria för att tillvarata den underbara morgonenergin som är så stärkande för vår hälsa. Qi-cirkeln är mycket effektiv som detox och utrensning av slaggprodukter i kroppen samt för att förnya luften i lungorna. Vi stiger upp tidigt för att uppleva den friska och gnistrande morgonenergin. För att stärka kroppen, få en god vila och en god natts sömn går vi tidigt till sängs.

Utflykter

Vi väljer utflykter som är speciella.  Vi tycker också att dom ska vara roliga och intressanta. Utflykterna på Joyful Journeys skall ge en inblick i kulturen, lite historia och en chans att komma nära landet man besöker. Man skall helt enkelt ha en helt underbar upplevelse på sin utflykt! På varje resa ingår en eller två utflykter och sedan kan man välja till extra utflykter för dem som har lust med det. På en del av utflykterna har vi guider med oss, och vi ser det som viktigt att dom är kunniga, duktiga och inspirerande.